luni, 16 mai 2011

TORT "INFLORIT"

  In general, sunt multumita de acest tort "inflorit".....
Am reusit sa intind mai bine fondantul, desi mi-a dat ceva bataie de cap. Nu l-am facut eu, l-am cumparat gata colorat in rosu si nu mi s-a parut de cea mai buna calitate...
Fondantul alb este facut de mine si mi-a iesit excelent. Am folosit o combinatie intre reteta de pasta a d-nei. Viorica Dinu si cea a Lissei. Le multumesc pentru ca m-au inspirat!
Am postat si o sectiune a tortului asa, pentru pofticiosi!!!!
Am insiropat blatul cu sirop de zahar si zeama de lamaie si a iesit dulce-acrisor...Crema alba este frisca cu straciatella iar cea roz, cu capsuni (le-am avut in congelator).

13 comentarii:

  1. Foarte reusit tortul! O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb! Cata rabdare ai putut sa ai! Este in acelasi timp si delicios! Mult succes, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar ca trebuie sa ai rabdare sa modelezi atatea bile. Nici nu le-am numarat. Acum chiar sunt curioasa cate au fost.
    Merci, Veri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Nelly, ma bucur ca iti place. Nu e chiar "foarte reusit", cum spui tu, dar perseverez.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos tortul, nu am mai vazut acest model! Felicitari pt.rabdare, as fi servit si eu o feliuta ;-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ti-as fi dat cu mare drag si doua felii, insa de la Bucuresti, la Timisoara, cale lunga...
    Modelul tortului este 20% inspiratie dupa un tort pe care, spre rusinea mea, nu mai stiu unde l-am vazut si 80% imaginatie.
    Merci pentru aprecieri si toata admiratia mea pentru ceea ce tu creezi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar arata foarte frumos tortul!De unde ai luat fondantul..?

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc mult!
    Pe cel rosu l-am comandat la "Lumea basmelor", o firma din Mures care vinde tot felul de accesorii si materii prime pentru torturi.
    Pe cel alb l-am facut acasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. pai cum se poate de la incepatoare ai trecut direct la profi :-)))),ce reteta de pasta ai folosit? pe cea a Lissei sau a lui Viorica?pe asta l-ai facut cu fondant cumparat ,am inteles

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, pe cel rosu l-am cumparat de la Lumea Basmelor. Pentru cel alb am combinat reteta Lissei cu cea a dnei. Viorica.

    RăspundețiȘtergere
  11. Explica in cantitati si ingrediente,pls. ca sa inteleg,cat si cum ca reteta lui Vio are,in loc de margarina ,ulei de palmier,inca odata felicitari pt tot ceea ce faci,ai torturi superbe

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-e cam greu sa-ti spun ce cantitati folosesc pentru ca eu nu masor aproape niciodata nimic. Totul e "pe ochi".
    De fapt, daca ma uit mai bine, este chiar reteta dnei. Viorica, cu mici devieri de la cantitati. Deci, reteta: aprox.un pliculet de gelatina Dr.Oetker se hidrateaza 15 min. in 2-3 linguri apa.Pun o cratita cu apa pe foc, o aduc aproape de fierbere si apoi opresc focul. Pun recipientul cu gelatina in apa fierbinte si, cand s-a topit, adaug 2 linguri cu varf de miere(mierea mea e miere de tara de la Buni, din ograda si e mai groasa),1 lingura si 1/2 de ulei de palmier, o esenta de vanilie si amestec pana la topirea completa a tuturor ingredientelor.
    Las sa se racoreasca si incep sa pun zaharul pudra(pe care l-am cernut) si 1 lingura de amidon. Mie, la cantitatile astea, imi intra cam 1 kg de zahar. Poate un pic mai mult.
    Cand nu se mai poate amesteca cu lingura, rastorn pasta pe masa si o framant, presarand din cand in cand zahar, sa nu se lipeasca de blatul de lucru.
    Si framant si framant, pana capata consistenta care mi se pare mie potrivita.
    Sunt curioasa cum iese pasta cu Gumtex.Am inteles ca e mai buna decat cea cu gelatina. Deocamdata insa nu gasesc pe nicaieri: la Lumea basmelor abia in iulie vor avea si nici la Cast Grup nu este.
    Te pup , Doinitza si sper sa fi fost destul de explicita cand am scris reteta.

    RăspundețiȘtergere